+++ initiatiefnemer
center for sustainable justice


Conflictoplossing is meer dan GeschilbeslechtingKlik hier

 

Alexander de Savornin LohmanAlexander
de Savornin Lohman

(Oprichter)

 

Na een studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht begon Alexander zijn loopbaan in de advocatuur. Hij merkte al snel dat de rechtspraak vaak geen goed antwoord had op de werkelijke behoeften van zijn cliënten.

In een denktank voor duurzaamheid bedacht Alexander dat rechtspleging maatschappelijk duurzaam zou zijn als relaties erdoor zouden verbeteren. Hij ontwikkelde een duurzame juridische aanpak die wel kon voorzien in de werkelijke behoeften van cliënten.

Gedurende 20 jaar perfectioneerde Alexander zijn duurzame aanpak. Daarna reisde hij af naar de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland om innovatieve rechtspraakprojecten te bestuderen en te spreken met degenen die er werken of ermee te maken hebben. Ook interviewde hij initiatiefnemers tot die projecten.

Omdat deze innovatieve rechtbanken bijzonder succesvol zijn en zij het recht op een maatschappelijk duurzame manier toepassen, besloot Alexander Duurzame Rechtspraak als concept te ontwikkelen.

Alexander publiceert er regelmatig over en is spreker op internationale conferenties, academische expert meetings, lezingen, colleges en workshops. Hij heeft een groot internationaal netwerk.

 

Alexander is gescheiden, heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Hij is actief beoefenaar van de Indonesische krijgskunst Pentjak Silat, speelt percussie bij Afrikaanse danslessen, is plantenliefhebber en houdt van tuinieren.