+++ jeroen
center for sustainable justice


Conflictoplossing is meer dan GeschilbeslechtingKlik hier

Jeroen Clausman

Als onderzoeker en senior beleidsmedewerker natuur­behouds­zaken bij de provincie Zuid-Holland ontwikkelde Jeroen Clausman, bioloog, strategische en psychologische  vaardigheden om in complexe situaties belanghebbenden op één lijn te krijgen, waardoor soms onmogelijk geachte doelstellingen konden worden bereikt

 

Na zijn pensionering begon hij websites te bouwen voor kleine ondernemers die met hun bedrijf idealen wilden realiseren. Uit de ondersteuning die hij daarbij bood, groeiden omvangrijke samenwerkingsprojecten. Dankzij samenwerking met Jeroen kon tangodocent Bennie Bartels met betaalde beroepsdansers, musici en vrijwilligers zijn tangotheaterproductie Critical Distances realiseren en heeft verzamelaar Jan Baptist Bedaux zijn verzameling Afrikaanse kunst in een omvangrijk kunstboek kunnen vastleggen en wordt er gewerkt aan een succesvolle opzet van een cultureel reisbureau.

 

Jeroen raakte bij het Center for Sustainable Justice betrokken als websitebouwer. In de loop der jaren nam zijn betrokkenheid bij het Center steeds verder toe. Naast zijn verantwoordelijkheid voor de website is hij de adviseur strategie en beleid van het Center, vaste sparring partner en kritisch redacteur, die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van het Center.

 

Jeroen is gescheiden, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Hij is een groot liefhebber en beoefenaar van Argentijnse Tango.