center for sustainable justice


Conflictoplossing is meer dan GeschilbeslechtingKlik hier

Toen het Center for Sustainable Justice op 10 december 2015 het Sustainable Justice Charter publiceerde, vroegen wij een aantal internationaal invloedrijke wetenschappers, rechters en professionals het Charter te ondertekenen. Velen van hen deden dit enthousiast.

Lees hier wie deze ondertekenaars zijn en wat zij over het Charter zeiden:

 

  • De Australische rechter en professor Dr. Andrew J. Cannon, toen Deputy Chief Magistrate in Adelaide, Zuid Australië, Senior Mining Warden van Zuid Australië en hoogleraar recht aan de Flinders University Law School in Adelaide en aan de Westfälische Wilhems-Universität in Münster, Duitsland.

Zijn commentaar: ‘Keep on the good work!’

 

  • De Franse professor Dr. Martine E. Herzog - Evans, hoogleraar aan de Université de Reims University Law School, Frankrijk en voorzitter van de Confédération francophone de la probation.

Haar commentaar: ‘Brilliant! Of course I do sign ‘with both hands‘ as we say in French. Congrats on this initiative.’

 

  • De Amerikaanse rechter, Judge Ginger Lerner - Wren, rechter in het Broward County Mental Health Court in Florida, Verenigde Staten.

Haar commentaar: It is my honor and privilege to sign the Charter. You have permission to add my name in support of sustainable justice.’

 

  • De Australische professor Dr. Tania Sourdin, decaan van de Newcastle University Law School in Nieuw Zuid Wales in Australië, toen nog directeur van het Australian Centre for Justice Innovation van de Monash University in Melbourne, Australië.

Haar commentaar: What a wonderful initiative, that I thoroughly support.’

 

  • De meervoudig gelauwerde Amerikaanse overheidsbestuurder Jeremy Travis MPA, toen president van het John Jay College of Criminal Law van de City University New York, en nu Senior Vice President of Criminal Law van de Laura and John Arnold Foundation. Hij tekende het Charter onder persoonlijke titel.

Zijn commentaar: I am comfortable with my name being added to other signatories. My signature is on personal title.’

 

  • De Amerikaanse professor Dr. Tom R. Tyler, hoogleraar aan de Yale University Law School in New Haven, Connecticut, in de Verenigde Staten. Hij is een van de grondleggers van de internationaal invloedrijke stroming Procedural Justice.

Zijn commentaar: I read your charter and am happy to be a co-signer.’

 

  • De Amerikaanse professor Dr. David B. Wexler, hoogleraar strafrecht aan de Universidad de Puerto Rico, oud hoogleraar strafrecht aan de University of Arizona en grondlegger van de internationaal invloedrijke stroming Therapeutic Jurisprudence.

Zijn commentaar: ‘This is terrific work and am happy to promote it.’

 

  • De internationaal befaamde Amerikaanse jurist J. Kim Wright, Legal Rebel (2009) van de American Bar Association (ABA), ABA Bestseller auteur van Lawyers as Peacemakers (2010) en Lawyers as Changemakers (2016), beide uitgegeven door de ABA en grondlegger van de internationale vernieuwingsbeweging in het recht, de Integrative Law Movement.

Haar commentaar: ‘Yes, I do support the Charter! I happily add my name to the signers.’